Gastronomi ve Mutfak Sanatları

 

   2003 yılında Tuğrul Şavkay tarafından kurulan bölümümüz, Türkiye’de bu alanda dört yıllık lisans eğitimi veren ilk bölüm olmanın yanı sıra,  yemeğin hazırlanışından sunumuna kadar bir sanat olduğu felsefesiyle bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi çatısı altında Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi veren ilk program olma özelliğini taşımaktadır.

  “Gastronomi” ve “Mutfak Sanatları” gibi iki ayrı alanı aynı bünyede toplayan bölümümüz gerek eğitim programı  gerekse geniş akademik kadrosuyla her iki alanda da donanımlı,  kendisine güvenen, sorgulayan ve araştıran gençler yetiştiren bölüm olma niteliğine sahiptir. Programımızın  temel amacı yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan teorik ve pratik bilgi ve becerilerle donanmış, ulusal ve uluslararası alanda yiyecek- içecek sektöründe hizmet verebilecek uzmanlar yetiştirmektir. Bölümümüzün bir diğer amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda araştırılması ve korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır.

  Mezunlarımız ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin ve restoranların  mutfak ekibinde veya bu işletmelerin yiyecek-içecek pazarlama ve muhasebe bölümlerinde, gıda işletmelerinin yeni ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektörüne eğitim veren kurumlarda, havayollarına hizmet veren yemek şirketlerinde ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışmaktadırlar. Bölümümüzün eğitim dili İngilizcedir. Üniversitemizin bölümümüzü de kapsayan güçlü bir uluslararasi exchange (değişim) programı bulunmaktadır.

  Bölümümüze girmek isteyen aday öğrencilerin öncelikle YGS sınavını geçmeleri ve sonrasında üniversitemizin internet sitesinde yayınlanan tarihler arasında, belirtilen evraklar ile birlikte üniversitemize gelerek önkayıt yaptırmaları gerekmektedir. Önkayıt yaptıran adaylar belirtilen tarihte sınava alınırlar.

Y.Doç.Dr. Sibel Özilgen

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Bölüm Başkanı

 

 

 

 

 

  • Yeditepe Hakkında
  • Kampüs Hayatı
  • Öğrenci Kabul
  • Araştırma

  •