2011 BAHAR DÖNEMİ AKRAN DANIŞMANLIK HİZMETİ

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ

2011 BAHAR DÖNEMİ AKRAN DANIŞMANLIK HİZMETİ

AKRAN DANIŞMANLIK NEDİR?

Akran danışmanlığı; belirli bir eğitim ve gözetim almış kişilerin yani akran danışmanların duygusal, sosyal, akademik ve mesleki konularda sıkıntı yaşayan kişilere destek sağlamalarıdır.

AKRAN DANIŞMANLIK NE DEĞİLDİR?

Akran danışmanlıkta akran danışanlara öğüt verilmez, onların yerine karar alınıp, sorun çözülmez!

BİZ "AKRAN DANIŞMANLAR" KİMLERİZ?

Bizler akranlarımıza çeşitli alanlarda destek olabilecek bilgi ve becerileri kazandık.

Biz profesyonel değiliz! Ancak aldığımız eğitimle insan ilişkileri, etkili iletişim, problem çözme, karar verme gibi konularda size yardım edebiliriz.

AKRAN DANIŞMANLIK PROGRAMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

"Akran Danışmanlığı Programı" bir psikolojik destek değildir. Bu program ücretsiz olup, tüm lisans öğrencileri yararlanabilir.

İLKELERİMİZ:

Gizlilik ve Güven

Bir akran danışmanla konuştuğun her şey gizli kalacak, bu bilgiler bir başkasıyla paylaşılmayacaktır.

Saygı

Biz akran danışmanlar tüm akranlarımıza değer verir, onların kişilik haklarına hiçbir kriter gözetmeksizin saygı duyarız.

AKRAN DANIŞMANLIĞIN ÖNEMİ:

Akran Danışmanlardan yardım alan gençler sadece kendi sıkıntılarıyla nasıl başa çıkılacağını öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda kendi özelliklerinin, becerilerinin, yeteneklerinin, zayıf yönlerinin farkına vararak kendilerini daha iyi tanırlar!

PEKİ, AKRAN DANIŞMALIKTA NELER VAR?

Bir akran danışmanla eşleştirilerek,

+ Akademik, sosyal, kişisel konularda destek alabilir;

+ Özellikle kariyer, ders çalışma, zaman yönetimi, karar verme, kişilerarası ilişkiler, öğretim elemanları ile ilişkiler, arkadaş edinme, sosyal yaşam gibi konularda yardım alabilir;

+ Sana yardımcı olamayacağımız durumlarda, başka bir uzmana yönlendirilebilir ve gerekli desteği alma olanağı elde edebilir;

+ Üniversite kaynaklarına daha rahat ulaşma konusunda destek görebilirsin.

BİZE NASIL ULAŞACAKSIN? SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yeditepe Üniversitesi öğrencisiysen, birisi ile konuşup destek almaya ihtiyacın varsa, doğru yerdesin! Yapman gereken;

+ Fakültelerin okul panolarından veya buradaki iletişim bilgilerinden bize ulaşmak ve ön görüşme için randevu almak.

Sonrasında süreç şu şekilde işleyecek;

1.      Ön görüşmeden sonra bir akran danışmana yönlendirilecek,

2.      Akran danışmanınla ortak bir zaman ayarlayıp görüşmelere başlayacaksınız.

İletişim Bilgileri:

akrandanismanligi@yeditepe.edu.tr