YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TARİH’İN KAPISINI ARALIYOR..

Tarih Bölümü Seminer dizisi başlıyor

Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü, 2013 Bahar Dönemi’nde tarihimize ışık tutacak bir seminer dizisi düzenliyor. Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından tarihçilerin de konuk olacağı seminer dizisi, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yapılacak.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlük Binası’nda yer alan Üzeyir Garih Salonunda, perşembe günleri saat 14.00 de gerçekleştirilecek konferans serisi, 28 Şubat’ta Dr. Şefik Peksevgen’in “Muhteşem Süleyman Dönemi” başlıklı sunumuyla başlayacak.

Seminerler dizisi, 2005 yılından bu yana Yeditepe Tarih Bölümü Başkanı olan ünü tarihçi Prof. Dr. Feroz Ahmad’ın baskıya hazırlanmakta olan “Jön Türkler ve Milliyetler Sorunu 1908-1918: Rumlar / Yunanlılar, Ermeniler, Arnavutlar, Museviler ve Araplar”  isimli eserine dayanan beş seminer ile devam edecek. Columbia Üniversitesi, Harvard Üniversitesi Orta Doğu Araştırma Merkezi, Fletcher School of Law and Diplomacy, Boston Üniversitesi, Massachussetts Üniversitesi gibi üniversitelerde kırk yılı aşkın bir süre dersler veren, Osmanlı ve Türkiye tarihi konusunda kaleme aldığı çok sayıda eseri ile tanınan Prof. Dr. Ahmad’ın ilk sunumu 7 Mart 2013 Perşembe günü yapılacak ve diğer sunumlar 21 Mart, 4 Nisan, 18 Nisan ve 2 Mayıs 2013 tarihlerinde olmak üzere iki haftada bir gerçekleştirilecek.

Tarih Bölümünü seminerlerinindiğer konu ve konukları ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Ayrıca, Prof.Dr. Feroz Ahmad 2 Mart 2013 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulubü tarafından düzenlenen bir seminerde “THE EMANCIPATION OF WOMEN IN TURKEY AND THE KEMALIST STRUGGLE AGAINST  PATRIARCHY” konulu bir sunum yapacak. Seminer saat 11.00’de GSF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.