Bayramı Güvende Geçirmek için Bu Önerilere Dikkat

Yeni normalleşme süreci içinde ilk bayramı hep birlikte deneyimleyeceğiz. Pandemide henüz birinci dalganın içinde olduğumuz dönemde yaşayacağımız Kurban Bayramı’nı huzurlu ve güven içinde geçirebilmek için ziyaretlerden, bayram harçlığına kadar birçok geleneğin değişime uğraması gerekiyor. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, yaklaşan bayram için önemli uyarılarda bulundu.

“Bayramın altını önemle çizdiğimiz “kalabalık ortamlara girmeme” uyarımızla çelişen bir duruma yol açmamalıdır” diyen Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, hem sevdiklerimiz hem de kendi sağlığımız için alınacak önlemlerin çok önemli olduğunu söyledi. Bu sayede riski sıfır olmasa da en aza indirmeye çalışmamız gerektiğine işaret eden Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, “Kurban kesimi, kurban eti dağıtımı ve birlikte kurban eti yemek gibi geleneklerimiz doğrultusunda kalabalık aileler bir araya gelmeyi özlese de, şimdilik birlikteliklerimizle mesafeyi korumak gerekiyor” dedi.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…

Basın Yansımaları: cumhuriyet.com | cnnturk.com | hurriyet.com | oncevatan.com | odatv4.com | haberler.com