21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı’nin İkincisi Yeditepe’de Gerçekleştirildi

Yeditepe Üniversitesi Küresel Eğitim ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KEKAM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “21. Yüzyılda Uluslararası Göç” başlıklı uluslararası konferans 10-11 Ekim 2017 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Bu seneki konferansta Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü, konferansın düzenlenmesinde KEKAM ile işbirliği içerisinde faaliyet gösterdi.

Üniversitemizden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tülay Baran ile Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Ekşi’nin de Davetli Konuşmacılar arasında yer aldığı konferans, KEKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Bayındır Goularas’ın açılış konuşması ile başladı. Konferansa 8 ülkeden toplam 11 yabancı akademisyen ile Türkiye’nin 32 seçkin üniversitesinden ve farklı kamu kuruluşlarından toplam 76 konuşmacı katıldı. Ülkemizde göç konusunda düzenlenen, nicelik ve nitelik bakımından en kapsamlı konferanslardan biri olan konferans, iki gün boyunca göçün farklı neden ve sonuçlarının disiplinler arası bakış açısıyla tartışıldığı toplam 14 oturuma ev sahipliği yaptı.