Mezunlarımızı Yeni Yaşamlarına Uğurladık

Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi Yeditepe Üniversitesi, 3-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği mezuniyet törenlerinde, çağın bilgi ve teknolojisi ile donatılmış 3 bin 801 mezununu, yeni yaşamlarına uğurladı.

Yeditepe Üniversitesi’nin hafta boyunca, 13 fakültesi ve enstitülerinin mezunları için düzenlediği törenlere büyük bir heyecan ve coşku hâkimdi. Mezunların ailelerinin de yoğun olarak katıldığı törenler, üniversitenin yeşillikler içindeki kampüsünün etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Yeditepe Üniversitesi, 2016-2017 akademik döneminde dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verildiği töreni ise 7 Temmuz Cuma akşamı yapıldı.

Eldar Ismayilov’a Fahri Doktora

Törende Yeditepe Üniversitesi Senatosu kararıyla Fahri Doktora unvanına değer görülen Azerbaycan Dede Korkut Uluslararası Milli Vakfı Kurucu Başkanı Eldar Ismayilov’a Fahri Doktora diploması Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan tarafından verildi.

Bedrettin Dalan: “Hayalim Sizlersiniz”

Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan, törende yaptığı konuşmada, “Hayalim sizlersiniz” diye seslendiği mezunlara, “Enerjimi sizlerden alıyorum, Atatürk’ün gençlikten aldığı enerji bizde de devam ediyor. Gerçekten benden daha mutlu bir insan tasavvur edemiyorum. Ben bu mutluluğu her sene yaşıyorum” dedi.

En büyük başarının insanın kendisiyle barışık olması ve iç huzuru yakalayabilmesi olduğunu vurgulayan Bedrettin Dalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İç huzuru yakalamanın olmazsa olmazı kendine güvenmek, zorluklar karşısında yılmamak, mücadele etmek, pes etmemek, asla ümidi kaybetmemek ve hedefinizi, hayalinizi nereye koyduysanız oraya doğru yürümektir; o yürüyüşte insan bazen yorulabilir, fren yapabilir ama asla hedeften şaşmamaktır. Atatürk’ün bizden beklediği de odur.”

Konuşmaların ardından, 2016-2017 akademik döneminde dereceye giren 205 mezuna plaketleri, Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün ve Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl’ün yanı sıra fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından verildi.

Mezuniyetlerimizden Kareler