Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü önemli bir anlaşmaya imza attı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz ile François Rabelais Tours Üniversitesi’nin temsil ettiği UNESCO’nun “Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Tanıtılması” kürsüsü 29 Ocak 2015 tarihi itibariyle bir anlaşma yaptı.  Bu anlaşma dahilinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü UNESCO/UNITWIN Chair programının resmi ortağı oldu. Anlaşma çerçevesinde üniversitemiz bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü UNESCO/UNITWIN Chair çerçevesinde yürütülen gastronomi ve yemek kültürü mirası konularında uluslararası projelere dahil olabilecek, UNESCO/UNITWIN Chair’in Türkiye temsilcisi olarak seminer, etkinlik, konferans düzenleyebilecek ve somut olmayan kültürel mirasın önemli bir parçası olan Türk mutfak kültürünü UNESCO’nun uluslararası platformunda tanıtacak.

UNESCO çerçevesinde 1992 yılında kurulan UNESCO/ UNITWIN Chairs programı uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliği ve bilimsel faaliyetleri destekleyor. UNESCO Chair programında “Safeguarding and Promotion of Cultural Food Heritages” (Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Tanıtılması) kürsüsü Fransa’da François-Rabelais Tours Üniversitesi tarafından yürütülüyor.