Bağışıklık Sistemini Tehdit Eden Gizli Tehlike: Gıdalar ve İlaçlar

Hastalıklara karşı en büyük silahımız olan bağışıklık sistemimiz, çevresel etkenlerden, psikolojik sorunlara kadar birçok farklı durumdan etkilenebiliyor. İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, ilaçlar ve beslenmenin de bağışıklık sisteminde ciddi etkisi olduğuna işaret etti.

Güçlü bir bağışıklık sisteminin olmazsa olmazı olarak ilk sırada beslenme geliyor. Bunu sağlamak için besin çeşitliliği, taze sebze ve meyve tüketimi gerekiyor. Ancak bazı ürünlerin aşırı tüketimin bağışıklığı zayıflatabileceğine işaret eden Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, şu bilgileri verdi:

“Bağışıklık sistemi, bir canlıyı hastalıklara karşı koruyan, zararlı organizmaları ve tümör hücrelerini tanıyıp, onları yok eden işleyişlerin toplamıdır. Sistem, vücuda giren veya vücutla temasta bulunan her yabancı maddeye tarama yaparak onlar, sağlıklı vücut hücre ve dokularından ayırt eder. Güçlü bir bağışıklık sistemi vücudun dış etmenlere karşı gelmesini ve hastalık gelişmesini engeller. Buna karşın çevresel, psikolojik ve endojen (vücut içinden gelen) birçok farklı durum bağışıklık sisteminin etkilenmesine neden olabilir. Bazen tükettiğimiz besinler, bazen kullandığımız ilaçlar bağışıklık sistemini zayıflatabilir.”

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…

Basın Yansımaları: hurriyet.com | ahaber.com | takvim.com | odatv4.com | milliyet.com | star.com | cnnturk.com | aksam.com