Fransa’nın En Ünlü Pastacılık Okulu’ndan Yeditepe Üniversitesi’nde Workshop

Fransa’nın en ünlü pastacılık okulu Ducasse Education, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’yle yaptığı eğitim işbirliği kapsamında, 16-19 Nisan tarihleri arasında üniversitede workshop ve seminer gerçekleştirdi

Türkiye’nin, ilk gastronomi ve mutfak sanatları bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Fransa’nın en ünlü pastacılık okulu Ducasse Education-ENSP ile 2016 yılından bu yana sürdürdüğü işbirliği kapsamında, okulun yöneticilerini üniversitede ağırladı.

Ducasse Education-ENSP Uluslararası Programdan Sorumlu Yöneticisi Thibaut Damico ve Şef Eğitmeni Jeremy Delteil, üniversitede çikolata ve ileri pastacılık kapsamında dört workshop yaptı ve “Üretimde Mükemmeliyet” konulu bir seminer verdi. Workshop ve seminerin yanı sıra, iki kurum arasında yapılan eğitim işbirliğinin kalıcı hale getirilmesi için sözleşme imzalandı.

Doç. Dr. Sibel Özilgen ve Yeditepe Akademisyenlerinden Oluşan Ekip Ducasse Education’da Eğitim Verecek

Ziyaret sırasında ayrıca, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen ve Yeditepe Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan ekip, geleneksel Türk tatlıları konusunda workshop yapmak ve seminer vermek üzere Ducasse Education’a davet edildi.

İki kurum arasındaki üç yıldır sürdürülen eğitim işbirliği kapsamında, gerekli koşulları yerine getiren Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, yaz döneminde Fransa’ya giderek Alain Ducasse Education-ENSP’de özel hazırlanmış programla 140 saatlik eğitim alıyor ve Alain Ducasse Education-ENSP’nin anlaşmalı olduğu kurumlarda bir ay staj olanağı buluyor.

Basın Yansımaları: posta.com.tr | cnnturk.com | dha.com.trfoodinlife.com.tr | mynet.com | gazeteekonomi.com