Uzmanlardan Koronavirüs Uyarısı: " Paniğe Yer Yok "

Salgın haline dönüşmesiyle toplumların da adeta "izole" olmasına neden olan Kovid-19'la ilgili sürecin Türkiye'de devlet tarafından alınan tedbirler sayesinde doğru yönetildiğine dikkati çeken bunun Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Psikyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Atalay bireysel davranışlarla da desteklenmesi gerektiğini bildiriyor.

Sosyal medyanın da güçlü etkisi nedeniyle mesafe kavramının ortadan kalktığını anımsatan uzmanlar, yetkililer tarafından açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar edilmemesi gerektiğini, böylece bireyde oluşacak "güven" hissiyle de sürecin daha kontrollü yönetilebileceğini vurguluyor..

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Psikyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Atalay da yaşıyor olmanın hem sayısız zevkleri hem de tehlikeleri olduğunu, zevklerin hoşnutluk hissine, tehlikelerin ise korkuya neden olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde

Basın Yansımaları:  yeniasir.com | aa.com | takvim.com | ahaber.com