2019-2020 Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Sevgili Öğrencilerimiz,

2019-2020 Güz Dönemi yatay geçiş başvuru sonuçlarına; esorgulama.yeditepe.edu.tr alanına T.C. Kimlik Numaranız ile giriş yaparak erişebilirsiniz. Yabancı Uyruklu öğrenciler başvuru sonuçlarını ilgili Fakültelerden öğreneceklerdir.

Yatay Geçiş ile kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 09 Eylül 2019 Pazartesi günü itibari ile Merkez Öğrenci İşleri Müdürlüğünde gerçekleştirilecektir.

Kurumiçi yatay geçiş yapan öğrencilerin yeni bölümlerine kayıt işlemleri Müdürlüğümüzce otomatik olarak 09 Eylül 2019 Pazartesi tarihinde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz yeni bölümlerine ait öğrenci numaralarına OBS sisteminden erişebileceklerdir.

Yatay Geçiş Kayıt Kabul Belgeleri

• Yurtdışı yükseköğretim kurumundan gelecek öğrencilerin, Lise Diploması aslı
  • Yurtdışı yükseköğretim kurumundan gelecek öğrencilerin, not dökümünü (transkript) teyit eden resmi yazı veya not dökümünün üzerine alınacak tasdik şerhi (apostil)
  • Yurtiçi ve K.K.T.C.'deki yükseköğretim kurumundan gelecek öğrencilerin, kayıtlı oldukları üniversiteden alacakları yatay geçişe engel bir durum olmadığını gösterir belge