Basında Biz - Sömestrde Programlama Öğrenirken Üniversite Hayatını Yaşayın

Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin lise öğrencilerine yönelik düzenlediği “Programlamaya Giriş Eğitimi”, 21-25 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Eğitim ile erken yaşta, profesyonellerin kullandığı seviyede programlama ile tanışacak olan öğrenciler, bir hafta boyunca Yeditepe Üniversitesi yurtlarında kalarak üniversite hayatını yaşama fırsatı yakalayacak.

Sürekli eğitimde en çok talep edilen eğitimlerin başında gelen Programlamaya Giriş’te dersler profesyonellerin iş yaşamında kullandığı Java programlama dili üzerinden, eclipse geliştirme ortamında yapılacak. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerinin derslerinde kullandığı bir programlama dili olan Java kullanılarak yapılan eğitim, lise öğrencilerinin erken yaşta doğru programlama öğrenmesini sağlayacak. Böylece, programlama öğreniminin en önemli çıkmazlarından biri olan yanlış öğrenmenin önüne geçilmesi sağlanacak.

Eğitimde öncelikle algoritmik düşünme, nesne kavramı, nesnelerin özelliklerinin belirlenmesi gibi aşamalardan geçilecek. Daha sonra ise hepimizin aşina olduğu geometrik şekiller üzerinden nesne hiyerarşisi oluşturulacak. Nesneler arası ilişkiler anlaşıldıktan sonra bunlar Java’da yazılacak.

İsteyen Konaklayabilecek

Eğitime şehir dışından katılmak isteyen öğrenciler için Yeditepe Üniversitesi yurtlarında konaklama olanağı da sunulacak. Öğrencilerin bu süre içinde Yeditepe Üniversitesi yaşamını deneyimleme fırsatı bulacağı eğitim kapsamında İstanbul Boğaz Turu ve Astronomi Müzesi Turu gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi için Sürekli Eğitim Merkezi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Milliyet Gazetesi

Basın Yansımaları: hurriyet.com.tr | milliyet.com.trmynet.com | aa.com.tr | dha.com.tr | star.com.tr