Üniversiteler Uzaktan Eğitim Sürecine Adapte Olmaya Çalışıyor

İstanbul'daki devlet ve vakıf üniversiteleri, bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağının açıklanmasının ardından başlayan uzaktan eğitim sürecine öğrencilerini, öğretim elemanlarını ve sistemlerini adapte etmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Uzaktan eğitim sistemini hayata geçiren üniversitemizdeki durumla ilgili Anadolu Ajansı’na bilgi veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Aydın, programların örgün eğitim için yapılandırılması nedeniyle uzaktan öğretim konusunda çok büyük deneyimleri olmadığını ancak YÖK'ün etkin yönlendirmeleriyle bu sürecin en az hasarla atlatılması için tüm tedbirleri almaya çalıştıklarını söyledi.

Online Öğretim Sistemi Coadsys’i 3 Yıldır Kullanıyoruz

Tüm programlarda öğretim elemanlarının ders materyali paylaşımını ve öğrencilerin her ortamda ders materyaline ulaşmasını sağlamak için Moodle öğretim yönetim sisteminin üniversitelerine uyarlanmış hali olan Coadsys öğretim yönetim sistemini 3 yıldır kullandıklarını aktaran Aydın, şu bilgileri verdi:

"Öğrencilerimizle ders materyali paylaşımının yanı sıra senkron olarak sınıf ortamı benzeri bir internet tabanlı programda, belirlenen haftalık ders saatinde öğretim elemanının derslerini anlatması ve öğrencileriyle online olarak etkileşimli bir biçimde derslerini yapmalarını sağladık. Bu senkron eğitimin olmadığı hallerde öğretim elemanımız dersini videoya çekip öğrencileriyle paylaşımı sağlandı. Bu kapsamda teorik olan derslerimizin hemen hemen tümünü bu platformda gerçekleştirir hale geldik. Bu kapsamda uzaktan yapılamayan uygulamalı dersler, laboratuvarlar, atölye eğitimi gerektiren ders ve projeler, hasta başı eğitimler kapsam dışı tutuldu."

Bu süreçten en çok laboratuvar ve uygulama dersleri yoğun olan tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlık bilimleri fakültesi ile mühendislik ve mimarlık programlarının etkilenebileceğine işaret eden Aydın, "Sağlık her şeyin başı olduğu için bu süreçten bu programlardaki öğrencilerimizin de herhangi bir hak kaybı olmadan çıkabilmeleri için üniversitelerimiz azami gayret içinde olacaklardır" dedi.

Basın Yansımaları: aa.com.tr | hurriyet.com.tr | pervinkaplan.com | msn.com |