Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Fatma Yeşim EKİNCİ
Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci Lisans eğitimini 1993 yılında Ankara Üniversitesi, Y. Lisans ve Doktora eğitimlerini ise, sırasıyla, 1997 ve 2001 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde Güney Karolina eyaletinde bulunan Clemson Üniversitesi Gıda Bilimi & Teknolojisi ve Mikrobiyoloji konularında tamamlamıştır. 2001-2002 yılları arasında California Üniversitesi İrvine Yerleşkesinde, Mikrobiyoloji ve Moleküler Genetik Bölümü’nde araştırmacı olarak çalışmıştır. 2003-2008 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak görev yapan Prof. Ekinci bu sırada Fransa’nın Narbonne şehrinde bulunan INRA Çevre Biyoteknolojisi Laboratuvarında (The Laboratory of Environmental Biotechnology, Narbonne, France) ve İsrail’de bulunan Volcani Araştırma Enstitüsünde (Department of Food Science, Volcani Research Center, Israel) araştırmacı olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Yardımcı Doçent olarak başladığı Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Biyoteknoloji programında öğretim üyeliğini şu anda profesör olarak devam ettirmektedir.

Prof. Ekinci, spesifik olarak bağırsak mikroflorasının gıda aktif maddeleri ile etkileşimi, gıda sistemlerinde yer alan mikroorganizmaların hızlı tanı ve karakterizasyon teknikleri, bakterilerden bakteriyosin adı verilen ikincil metabolitlerin üretim mekanizmaları ve bu mekanizmaların optimizasyonu konularında çalışmaktadır. Amerikan Mikrobiyoloji Derneğinin ülke temsilciliğini yapan Prof. Ekinci aynı zamanda Türkiye Gıda Güvenliği Derneği Bilimsel Danışma Kurulu üyesidir. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışması, kitap bölümü ve sonlandırılmış veya halen devam eden araştırmaları olan Prof. Dr. Ekinci hali hazırda Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

E-mail: yekinci@yeditepe.edu.tr

Sevil KILIÇ
Asistan
Tel: 0 216 578 00 00