2019 Bahar Dönemi Erasmus+ / Exchange Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Alınmaya Başlamıştır.

*Başvuru Tarihleri: 16.03.2018 – 30.04.2018

*Dil Sınav tarihleri:

İngilizce:  03.05.2018 Perşembe : 09:15   (Sınavdan önce Bildirilecektir)

İspanyolca : 07.05.2018  / Pazartesi saat: 13:00 (Sınavdan Önce Bildirilecektir)

Almanca : 08.05.2018 / Salı saat: 12:00 (Sınavdan Önce Bildirilecektir)

Fransızca: 09.05.2018 / Çarşamba saat: 13:00 (Hukuk-İktisadi İdari Bilimler Binası- 448 Nolu Sınıf)

Öğrenci eğitim göreceği dilin sınavına girmek zorundadır. Başvuru sırasında işaretleyeceğiniz diller, sınavına gireceğiniz diller olmalıdır.

Dil sınav sonuçları  tüm dil sınavlarının ofise bildirilmesinden sonra ilan edilecek ve uluslararası ofis web sayfasında duyurulacaktır.
Not: Sözlü sınavı yapılmayacaktır.

Başvuru Süreci :

1. Başvurularınızı sizden istenen evraklarla birlikte KİON sistemine online olarak yapmanız gerekmektedir.

Link

2.  Başvurunuzu yapmadan önce lütfen ‘KION Tutorial for Yeditepe University Students - Part I ‘ videosunu izleyiniz.

3. OBS sisteminde kullandığınız kullanıcı adınız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.
    Her sayfaya istenilen bilgileri ve evrakları yükledikten sonra kaydederek ilerlemeniz gerekmektedir.
    Başvurunuz  son sayfada ‘Complete the Application Process ‘ kısmını onayladıktan tamamlanır.

ÖNEMLİ !  Ön Başvuru aşamasında kalan başvurular işleme alınmayacaktır. İşleminizi tamamlamadan sistemi terk etmeyiniz. Tercihler başvurular tamamladıktan sonra değiştirilemez.

Başvuru için gerekli şartlar:

•  Yeditepe Üniversitesi’nde 1 akademik dönemi tamamlamış olmak
  •  CGPA  - Lisans öğrencileri : - en az 2.20
  •  Yüksek lisans ve doktora öğrencileri:  – en az 2.50
  •  Tam zamanlı öğrenci olmak
  •  Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması
  •  Yabancı dil yeterlilik sınavlarından 100 üzerinden en az 60 almak (Girilecek sınavın dili yurtdışında eğitim alınacak dile göre belirlenmelidir.)
  •  Gidilecek üniversitenin başvuru şartlarına uymak,
  •  Yeditepe uzantılı E-mail adresi kullanılması zorunludur
  •  Ülkelere göre aylık hibe miktarları Ofis panolarında ve websitesinde mevcuttur.(İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilir).

Değerlendirme:

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10 puan

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

NOT:Anlaşmalı Üniversiteler ve Kontenjanlarını Uluslararası Ofis websitesi “Erasmus- Non Erasmus Agreements” kontrol edebilir ve bölüm koordinatörlerinizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Tercihte bulunmadan önce koordinatörlerinizden okullar ve eğitim dilleri hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.

1. Bölümünüzün anlaşmalı olduğu üniversitelerin listelerine,eğitim dillerine ve kontenjanlarına  linkten 'Erasmus- Non Erasmus Agreements' tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2. Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri öğrenim süreleri için verilecek aylık maddi destek miktarlarına aşağıdaki linkten'Required documents for Erasmus' bölümüne tıklayarak ulaşabilirsiniz.

3. Aşağıdaki linkte Erasmus+ Bölüm Koordinatörlerimizin listesi bulunmaktadır.

Linkten List Of Department Coordinators’a tıklayarak listeye ulaşabilirsiniz)

Uluslararası Ofisimizi Sosyal Medyada da Takip Edin !