Ana içeriğe atla

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uygulama Esasları

Yeditepe Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uygulama Esasları
31.03.2023

Değerli Öğrencilerimiz/Öğretim Elemanlarımız/İdari Personelimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca 31 Mart 2023 tarihinde yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarımızda 2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim ve Öğretimine İlişkin Alınan Yeni Kararlar” bilgilendirmesi doğrultusunda üniversitemizin Bahar Yarıyılı Uygulama esaları, 03 Nisan 2023 tarihinden itibaren uygulanmak üzere aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

1. Teorik derslerimiz planlanmış olan gün ve saatinde öğretim üyelerimiz tarafından halen uyguladığımız şekliyle öğretim yönetim sistemimiz olan “YULearn” (https://yulearn.yeditepe.edu.tr) platformu aracılığıyla senkron olarak sınıflardan ya da ofislerinden verilecektir. İsteyen öğrencilerimiz sınıflardan derslerine katılabilecektir.

2. Nisan ayına ertelenmiş olan uygulama (laboratuvar, atölye, saha eğitim v.b.) eğitimleri programlar özelinde  ödev, proje, video içerik paylaşımı vb. şekilde yapılabileceği gibi; içinde bulunduğumuz bahar döneminde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılacaktır. Bu konuda akademik birimlerimiz gerekli tedbirleri alarak öğrencilerimizle paylaşacaktır. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinde sorun yaşamamaları için mümkün olduğu kadar bu dönem içerisinde tamamlanması hedeflenecektir.

3. Tüm derslerin planları, kaynakları, ders notları vb. paylaşımlar YULearn platformu üzerinden yapılmaya devam edecektir.

4. Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğine tabi eğitimler (Tıp Fakültesi 4, 5, 6’ncı sınıflar, Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5’inci sınıflar, Hemşirelik gibi işletmede uygulamalı eğitim yapan programlar, Meslek Yüksekokulu Mesleki İşyeri Uygulama eğitimi, öğretmenlik uygulaması dersi) ve stajlar yüz yüze yapılmaya devam edecektir.

5. Yabancı dil hazırlık programlarımızın eğitimleri, ilgili hazırlık programları tarafından belirlendiği şekliyle yapılacaktır.

6. Bahar dönemindeki ara sınavları (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) "şeffaflık ve denetlenebilirlik" ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılacaktır.

6.1. Yapılacak ara sınav değerlendirmelerinde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, sözlü, YULearn etkinlikleri ve benzeri uygulamalar kullanılabilecektir.

6.2. Değerlendirmede kullanılacak yöntem, ilgili dersin sorumlu öğretim üyesi/üyeleri tarafından belirlenecek ve ilgili Akademik Birimin Fakülte Kurulu uygunluk verecektir.

6.3. Ara sınav ve dönem/yıl sonu sınavının, son harf notuna katkısı “Yeditepe Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği”nde belirlenmiş olan sınırlarda kalmak şartıyla dersin öğretim üyesi tarafından belirlenecektir. Bu yeni karar doğrultusunda dönem başında yayınlanmış olan ders izlencelerindeki (Syllabus) oranlarda güncelleme yapılabilecektir.

7. Yarıyıl/Yıl sonu sınav ve değerlendirmeleri yüz yüze yapılacaktır.

8. Lisansüstü programlarımızdaki dersler, tez izleme, yeterlilik sınavı ve diğer sınavlar yüz yüze ve uzaktan yöntemlerin birlikte kullanıldığı şekilde yapılabilecektir.

9. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak yeni duyurular doğrultusunda planlamalarımızda güncellemeler yapılabilecektir.

Sevgili öğrencilerimizin bu süreçten en az etkilenerek dönemlerini tamamlamaları ve bu dönemin de sağlıklı ve başarılı geçmesi dileklerimizle.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü