Bilgi Merkezi - Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanları

Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanları

Veri Tabanı Adı: Bloomsbury Design Library

Veri Tabanı Bilgileri:

Bu kapsamlı kaynak, M.Ö. 1500 yılından günümüze kadar tüm dünyada görülen tasarım ve el sanatlarına ilişkin eşsiz bir içerik sunmaktadır.

Veri Tabanı Adı: Drama Online

Veri Tabanı Bilgileri:

*Tiyatro oyunları, eleştirel analizler ve performansa yönelik nihai çevrim içi kaynak olan Drama Online 2500'den fazla oyun metnine,

*Los Angeles Theatre Works tiyatrosundan gelen 360’dan fazla sesli tiyatro oyununa,

*Sheakespeare's Globe ve BBC dâhil olmak üzere lider kurumlardan gelen 150 saatten fazla süreye sahip videolara kolay erişim sağlamaktadır.

*Karakter Kılavuzları, Kelimeler ve Konuşma Grafikleri içeren eşsiz Oyun Araçları ile Bölüm Kitaplar, daha yakın çalışmalar yürütmeye veya performansa yönelik olarak oyunlar ile ilgilenmenin yeni bir yolunu sunmaktadır.

*Dünyaca ünlü Royal Shakespeare Company'den elde edilen 13 canlı prodüksiyon filmini içeren Royal Shakespeare Company Live Collection (RSC Canlı Koleksiyonu) da Drama Online kapsamına dâhildir.

Demo : http://www.dramaonlinelibrary.com/pages/libraryresources

Veri Tabanı Adı: Arcadian Library Online

Koleksiyonlar:

1)Europe and Ottoman World

2)History of Science and Medicine

Deneme Veri Tabanı Değerlendirme Formu için Tıklayınız

Not: Deneme Erişimine açılan veri tabanlarına, yalnızca üniversite içerisinden ve Yeditepe Üniversitesi hastanelerinden erişim sağlanmaktadır.

*Sorularınız için nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atınız.