"The City and The Myth" Kitabı Yayınlandı

-

Mimarlık Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Giuseppe Resta’nın editörlüğünü yaptığı, 2022 Yaz Döneminde gerçekleştirilen Çanakkale konulu çalıştayın sonuçlarının yer aldığı The City and The Myth kitabı yayınlandı. Kitapta, Temmuz 2022'de COST Action Writing Urban Places kapsamında düzenlenen uluslararası çalıştayın sonuçları yer almaktadır. Çalıştay kapsamında Avrupa'daki orta ölçekli şehirlerde kentsel gelişim için anlatı yöntemlerine odaklanma doğrultusunda, İstanbul'dan Çanakkale'ye uzanan kent ve mit -diğer bir deyişle görünen ve görünmeyen- arasındaki ilişki incelenmiştir. Etkinlik, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenmiştir. Çalıştaya katılan Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Berna Göl, Dr. Öğr. Üyesi Burçin Başyazıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Aslan Nayeb’in yazıları kitapta yer almaktadır. Kitabın PDF versiyonu için buraya tıklayınız.