Eğitim-Öğretim-Araştırma Faaliyetleri Hakkında Önemli Bilgilendirme

Değerli Yeditepe Ailesi,

Şubat ayı itibariyle sizlerle paylaşmış olduğumuz Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili gelişmeleri ve güncel bilgileri iletmek isteriz:

Web sitemizdeki duyuru alanımız başta olmak üzere tüm dijital iletişim kanallarımızda yer alan bilgi ve uyarılar halen geçerliliğini korumaktadır.

Tüm çalışan ve öğrencilerin Aile Hekimliği sisteminde bilgilerini güncellemeleri ve herhangi bir yüksek ateş, öksürük vb. sağlık sorununda öncelikle Aile Sağlığı Merkezlerine ve diğer sağlık kuruluşlarına başvurarak rapor ve tedavi yönlendirmelerini almaları önemle rica olunur.

Özellikle aşağıdaki hususlarda tarafımıza ulaşan bilgiler doğrultusunda en güncel bilgiler de şöyledir:

• Seyahat

6 Mart 2020 tarihinde yapmış olduğumuz bilgilendirme doğrultusunda; geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan veya yakın bir zamanda herhangi bir ülkeye seyahat edecek olan tüm öğretim üyelerimizin, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamaları gerekmektedir. Bu süre zarfında öğrencilerimiz her türlü ders yükümlülüklerinden daha sonra telafi edilmek üzere izinli; akademisyen ve idari personelimiz ise idari izinli sayılacaklardır.

Bu izolasyon, çocuklar da dahil olmak üzere hastalık belirtileri gösteren veya göstermeyen tüm bireylerle teması kapsamaktadır ve Yeditepe Üniversitesi’ne dışarıdan gelen ziyaretçiler için de geçerlidir.

14 günlük izolasyon süresi dahilinde ve/veya sonunda gerekli kontroller için öncelikle bağlı bulunduğunuz Aile Sağlığı Merkezlerine ve diğer sağlık kuruluşlarına başvurarak gerekli kontrolleri yaptırmanız, sürece uygun olarak ilgili denetimlere ve raporlamalara dahil olmanız gerekmektedir.

• Etkinlik

Duyuru tarihinden itibaren 30 Nisan 2020 tarihine kadar düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler (Konferans, sempozyum, çalıştay, seminer, yurtiçi veya yurtdışı konuşmacıların ve izleyicilerin yer alacağı tüm aktiviteler, öğrenci kulübü etkinlikleri vb.) ertelenmiştir.

• Eğitim - Öğretim

Resmi makamlardan yapılan açıklamalar doğrultusunda 16 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitemizde eğitime 3 hafta ara verilmiştir. 23 Mart tarihi itibariyle üniversitemiz uzaktan eğitime başarılı bir şekilde başlamıştır. Üniversitemiz akademik takvim düzenlemesi için web sitemizi takipte kalın.

• Alınan Tedbirler

Üniversitemiz Koronavirüs (COVID-19) vakaları başladığından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ün önerdiği tüm tedbirleri dikkate alarak konuyla ilgili aksiyonları hayata geçirmiştir.

Buna göre alınan tedbirler:

1. Tüm sağlık merkezlerinde görev yapan personelimiz ivedilikle bilgilendirilmiş ve gerekli koordinasyon sağlanmıştır. Gerekli durumlar için görev yapacak idari ve sağlık danışma birimleri oluşturulmuş olup iletişim adresleri en kısa sürede sizlerle paylaşılacaktır.
  2. Servisler gibi ortak kullanılan araç ve alanlarda gerekli dezenfeksiyon işlemleri düzenli olarak yapılmaktadır.
  3. Üniversitemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlarımız tarafından tüm bilimsel değerlendirmeler yapılarak bu yönde yapılması uygun görülen aksiyonlar hayata geçirilmiştir. (Duyurular, bilimsel görüşler vb.)
  4. Bu hastalıkla mücadelede en önemli konulardan olan kişisel hijyen kurallarına yönelik aşağıda yer alan hususlar tüm üniversite içerisinde etkin bir şekilde duyurulmuştur.
  • Yapılması Gerekenler
  1. Ellerinizi su ve sabunla en az 20 saniye boyunca ve sıkça yıkayınız.
  2. Su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el temizleyicileri kullanınız.
  3. Hapşırırken ve öksürürken ağzınızı tek kullanımlık peçeterlerle, bulamadığınız durumlarda dirseğinizin iç kısmıyla kapatınız.
  4. Ellerinizi yıkamadan gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınınız.
  5. Kapalı alanları sıkça havalandırınız.
  6. Yaşlı ve kronik hastalarla yakın temastan kaçınınız.
  7. Hasta olduğunuzda evde kalınız.
  8. Yüksek ateş, öksürme ve nefes darlığı belirtileri gördüğünüzde gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

COVID-19 virüsüne dair güncel gelişmeler ve bilgilere web sitemizde bulunan https://www.yeditepe.edu.tr/tr/duyuru/yeni-koronavirus-hakkinda-guncel-gelismeler linkinden ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili iletişim adresimiz: covid19@yeditepe.edu.tr