Emre Arolat ve Ece Ceylan Baba, Ayferi Ertek'in moderatörlüğünde Umut-Elazığ Projesini anlatıyor.

Elazığ için ilk düşü kuran Ayferi Ertek'in gerçekleştirdiği bir dizi iletişimin sonucunda, çok paydaşlı sosyal bir projeye dönüşen Umut-Elazığ Projesi; süreci, katılımcıları ve üretim modeli ile Türkiye için başka umutlara evrilme potansiyeli taşıyor.

Proje, paradigma değiştirici bir iddia ile sürdürülebilir bir model üretmeyi hedeflerken, katılımcı metodu ve sosyal unsurları ile de iyileştirici bir etkiye sahip.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Emre Arolat ve Ece Ceylan Baba'nın gönüllü olarak  yürüttüğü tasarım stüdyosu sonucunda konsept proje Şubat 2021'de tamamlandı. Mart 2021'de Elazığ Belediyesi tarafından kurulan Umut-Elazığ Ofisi, stüdyonun mezun öğrencileri ve mimarlardan oluşuyor. Emre Arolat ve Ece Ceylan Baba gönüllü olarak projeyi yürütmeye devam ediyor.

Podcast linki için tıklayınız.