CITY SHAPER WORKSHOP

Mimarlık Fakültesi 5E03

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, İç Mimarlık Bölümü ve TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı tarafından ortaklaşa düzenlenen City Shaper Workshop’u 22 Kasım 2019 Cuma günü 10:00 – 18:00 saatleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Dilek Darby, Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşem Gülin Başar ve İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aslı Akyıldız Hatırnaz yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan “City Shaper Workshop”una TEGV Ferit Aysan Eğitim Vakfı “Stars of Galaxy” takımı üyesi 10-16 yaş arası 8 genç, takım koçları, danışman hocaları ile katılım sağlayacaktır.

Çalışmanın amacı günümüz şehirlerinin ulaşım, erişilebilirlik, doğal afetler, sürdürülebilirlik konularında karşı karşıya kaldığı sorunları tespit etmek, bu sorunlardan seçilen birine odaklanarak herkes için daha iyi bir gelecek için yenilikçi çözümler üretmek ve tasarlamaktır.

Workshop kapsamında; 10-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağına katılacak takımlardan olan “Stars of Galaxy” takımı üyesi gençlere geçmişten günümüze kent kavramı, kentlerin gelişimi ve değişimi, kentlerde günümüzde yaşanan ulaşım, erişilebilirlik, doğal afetler vb. sorunlar hakkında workshop yürütücüleri tarafından konu anlatımları ve sunumlar gerçekleştirilecektir. Ardından takım üyesi gençlerin şehirlerin sorunları üzerine yenilikçi çözümler üretmesi ve bu ürettikleri çözümleri yerine getirecek LEGO® [Mindstorms] Robotu tasarlamaları hedeflenmektedir.