Eda Karaytuğ Konseri

Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

Eda Karaytuğ Yeditepe Üniversitesi Müzik Kulübü'nün desteğiyle 24 Şubat saat 21.00'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde bir konser gerçekleştirecektir.

Konser biletleri için biletix sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Eda Karaytuğ hakkında:

Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu sanatçısı olan Eda Karaytuğ, Osmanlı-Türk Makam müziği ve Geleneksel Halk müziği teori-solfej ve repertuvar eğitimini Adana Belediye Konservatuarı’nda tamamlamıştır. Klasik makam müziğinde üslup-tavır örneklerinin yanısıra özellikle serbest ritimli formlar ve makamsal gazel konusunda çalışmıştır. Türkiye’de bu alanda ustalık gösterebilen kadın vokal olma özelliğine sahiptir.

1990 yılında Türkiye Radyo Televizyon (TRT) kurumunda bant yapma hakkını elde etmiş Eda Karaytuğ, televizyon programlarının yanısıra Uluslararası konserlerde Türkiye’yi temsil etmektedir. Mısır, Katar, Türkmenistan, Belçika, Hollanda, Fransa, Almanya, Yunanistan ve daha birçok ülkede solo konserler vermiştir. Türkiye’de ve yurtdışında yapılan özel albüm çalışmalarına katkı sunmaktadır. Türkiye özel televizyon kanalı ‘Kanal 7’ ekranında canlı performans olarak yayımlanan Müzik-Kültür sanat programı, Türkiye yazarlar birliği tarafından da en iyi TV-Müzik programı ödülüne layık görülmüştür. 2009 yılında yayımlanmış ilk solo albümü “Gönülden” ile Türk Makam müziği ve geleneksel müziğinin yanısıra köklerinin geldiği aile mirası “Arapça” dilinde eserlere de yer vermiştir. 2017 yılında çıkarmış olduğu “Masum Aşk” albümü ise Arapça, Azerice, Rumca, Boşnakça gibi farklı dillerde eserleri dinleyicinin beğenisine sunmuştur. Eda Karaytuğ 1990’lı yıllarda İstanbul Fasıl topluluğu ile “Fasıl geleneği icrasına” katkıda bulunmuştur. Türkiye’nin çok kültürlü müzik mirasını dillendiren kadın müzik hareketi “Yedi Cihan Kadınları” Ensemble’de çok dilde okuduğu eserlerle dünya müzik kültürüne katkı sunmaktadır. Ayrıca Uluslararası ve Ulusal Cd ses kayıtlarında farklı formlarda eserleri icra etmeyi sürdürmektedir.