Jean Monnet Burs Programı Tanıtım Toplantısı

Rektörlük Binası 5. Kat Mavi Salon

Jean Monnet Burs Programı Tanıtım Toplantısı

Avrupa Birliği müktesebat konularında yüksek lisans eğitimi görmek isteyen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu çalışanları ile üniversitelerin akademik ve idari personeli ile lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin (araştırma amaçlı) faydalanabilecekleri bir burs programıdır.

Detaylı bilgi:www.jeanmonnet.org.tr

Jean Monnet Burs Programı

1989 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu arasında yapılan bir anlaşma ile hayata geçirilen Jean Monnet Burs Programı Türkiye’nin en köklü projelerinden biri olarak yürütülmektedir.

Ülkemizin Avrupa Birliğine (AB) üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı alanında uzmanlaşmış insan kaynağının güçlendirilmesi amacıyla yürütülen Jean Monnet Burs Programı ile 2020-2021 akademik yılında yaklaşık 160 kişiye AB üyesi ülkelerde yüksek lisans öğrenimi görme veya araştırma programlarına katılma imkanı sunulacaktır. Bursların %50’si kamu sektörüne, %30’u üniversitelere, %20’si ise özel sektöre tahsis edilecektir. Burs kapsamında süresi en az 3, en fazla 12 ay olan akademik çalışmalar desteklenmektedir.

Programdan Türkiye’de kamu sektöründe ya da özel sektör kuruluşlarında çalışanlar; Türkiye’deki üniversitelerde akademik ya da idari personel olarak görev yapanlar ile lisans son sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olarak öğrenim görenler faydalanabilmektedir.