Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bülteni (YÜGETAT)

Yeditepe Üniversitesi, 2007 yılından itibaren akupunktur başta olmak üzere yürüttüğü GETAT eğitim ve uygulamalarını, 2014 yılı GETAT yönetmeliğine uygun olmak üzere Yeditepe Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (YÜGETAT) başlığı altında devam ettirmekte ve bu konuda bir referans merkezi olarak tanınmaktadır. YÜGETAT’ ın en önemli amacı, çağdaş bir üniversitenin toplum sağlığına karşı olan görev bilinci çerçevesinde akupunktur, fitoterapi, ozon terapisi başta olmak üzere geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları konusunda araştırma, uygulama, eğitim, danışmanlık ve tanıtım yapmaktır.

Bültenimizde sizlere, fitoterapi, akupunktur, ozon terapi, osteopati, müzikoterapi gibi bazı GETAT yöntemlerini tanıtıyoruz. Ayrıca GETAT yöntemi olmamakla birlikte, hastalarımızı sadece tanı konulan hastalığı ile değil fiziksel ve ruhsal olarak bir bütün olarak ele aldığımızda çok faydalı olacağını düşündüğümüz egzersiz, beslenme, psikolojik destek ve yoganın konu edildiği “kanser ve egzersiz”, “kanserde beslenme”, “kanserle dans” ve “huzura giden yol yoga” başlıklı yazıları da ilginize sunuyoruz.

YÜGETAT bültenimizi keyifle okumanız dileği ile..