Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Resmi Açılışı

Türkiye’deki ilk kez bir vakıf üniversitesinde  Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı.

Fen - Edebiyat Fakültesi bünyesinde onbirinci bölüm olarak 2018 - 2019 Akademik yılında öğrenci almaya başlayan, Uluslararası hakemli bilimsel dergilerde yayımlanmış edebiyat ve edebi çeviri ile ilgili çok sayıda makalesi ve 10 kitabı bulunan Prof. Dr. Tamara Gurtueva’nın başkanlığını yaptığı Rus Dili ve Edebiyatı bölümden mezun olanlar Dışişleri Bakanlığı, turizm sektörü, dış ticaret firmaları, uluslararası lojistik firmaları, enerji sektörü, haber ajansları – medya kuruluşları, inşaat sektörü, çeviri büroları, edebiyat çevirisi ve editörlük gibi alanlarda iş olanağı bulacak.

Konularında uzman, deneyimli akademisyenler tarafından hazırlanan programıyla diğer Rus Filolojisi ve Mütercim Tercümanlık bölümlerinden ayrılan bölümde bir yıl hazırlık okuyan öğrenciler, lisans programına geçtiklerinde Rus filolojisinin temelini dünya edebiyatları ve çağdaş sanat değerleriyle sentezlemekle birlikte, profesyonel yaşamlarında aktif olarak kullanabilecekleri düzeyde geliştirebilecekler ve özel alan bilgileriyle pekiştirebilecekler..”

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünün resmi açılışı,13 Kasım  2018 Salı  günü saat 10.30'da Güzel Sanatlar Fakültesi  Konferans Salonu'nda  gerçekleşecek.