Tricontinental 2017 Konferansı Yeditepe Üniversitesi’nde

İlki Havana’da, 1966 yılında çok sayıda üçüncü dünya ülkesinin katılımıyla düzenlenen ve 50 yıl aradan sonda ikincisi geçtiğimiz yıl Portekiz’de Madeira Üniversitesi’nde yapılan Tricontinental Konferansı’nın üçüncüsü, 22-24 Kasım tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün organize ettiği Yeditepe Üniversitesi Tricontinental 2017 Konferansı’na 8 ülkeden katılım bekleniyor.

Afrika, Latin Amerika, Ortadoğu ve Türk Dış Politikası konulu oturumların gerçekleştirileceği konferansta; Afrika oturumlarında Ebola salgını, Arap Baharı, Boko Haram; Latin Amerika’da Kolombiya Barış Süreci, kalkınma, Brezilya dış politikası, paramilitarizm; Ortadoğu oturumlarında demokratikleşme, Suriye’den göç ve kimlik siyaseti; Türk dış politikasında ise Türkiye’nin bu üç bölgeyle olan ilişkileri tartışılacak.

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan İpek’in organizatörlüğünü yaptığı konferansa; Nairobi Uluslararası Amerikan Üniversitesi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. Macharia Munene, siyasi analist ve yazar Prof. Dr. Joseph Diescho ve Brezilya-Estadual de Campinas Üniversitesi Ekonomi Teorisi Bölümü’nden Prof. Dr. Bruno Martarello de Conti gibi alanının önde gelen isimleri yer alacak.

Tricontinental Conference 2017