Türk Dili ve Edebiyatı ile Gazetecilik Eğitimlerinde Fark Yaratan Uygulamalar

Deneme

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Budak ile İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feryade Tokan Şenol, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Ali Budak, Yeditepe Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı eğitiminde fark yaratan uygulamaları anlattı. 1996 yılında kurulan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün 26 yıllık birikimi ve akademik kadrosuyla farklı bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimize çok zengin bir yelpazede eğitim imkânları sunuyoruz. Bizde kapalı kapılar yok, kapılarımız herkese açık” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Feryade Tokan Şenol da, iletişim çağında, gazetecilik eğitiminin önemini anlattı, meslek ilkelerine dikkat çekti. “Soru sorma cesareti olan, sorgulayan, meslek etiğinin ve toplum değerlerinin farkında olan gazeteciler yetiştirmeyi hedeflediklerinin” altını çizen Şenol, “Eğitim dilimiz İngilizce. Bunun avantajı şu: Çalışma alanı olarak yalnızca Türkiye’yi değil dünyayı hedefliyoruz. Şu anda yurt dışında çalışan birçok mezunumuz var” diye konuştu.

İzlemek için tıklayınız.