Türk Tarihi ve Kültürü Bu Sempozyumda Tartışılacak

Türk tarih yazımında yapılan yanlışlıkları azaltmak amacıyla Türk tarihi ve kültürü konusunda uzman akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nce düzenlenen “I. Uluslararası Türk Kültürü ve Tarihi Sempozyumu”, 19-21 Nisan tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Uluslararası katılıma açık olan sempozyum, alanında uzman 187 akademisyeni bir araya getirecek.  Türk tarihi ve kültürü alanında çalışan bütün bilim insanları, akademisyenler, araştırmacılar, uzmanların yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve Türk tarihine ilgi duyanların izleyici olarak katılacağı sempozyumda bildiriler, İngilizce, Rusça ve Türkçe olarak sunulacak

İki Özel Oturum

19 Nisan’da iki özel açılış oturumunun gerçekleştirileceği sempozyumda ilk oturum “Servet Somuncuoğlu” özel oturumu olacak. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın başkanlığını yapacağı oturumda Karcaubay Sartqocaoğlu, Gleb Kubarev, Erdenebold Lkhagvasüren, Vedat Onar ve Sebahattin Küçük konuşmacı olarak yer alacak. “Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu” özel oturumunda ise Prof. Dr. Tuncer Gülensoy oturum başkanlığı yapacak ve Salih Doğan, Gaybullah Babayer, Talas Omarbekov, Zainolla Samashev konuşmacı olarak yer alacak.

Detaylı BilgiyeUluslararası Türk Kültürü ve Tarihi Sempozyumu web sitesinden ulşabilirsiniz.

Sempozyum Programı

Adres: Kayışdağı Caddesi, İnönü Mahallesi,26 Ağustos Yerleşkesi