Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Altın Değerinde Öneriler

rektor

Altın değerinde öneriler

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere rektörlerden mesaj var: “Kariyerinizi ilk günden planlayın, çağa ayak uydurun, değişimden, hata yapmaktan korkmayın, sosyal becerilerinizi geliştirin, mutlaka bir yabancı dil öğrenin ve staj fırsatlarını değerlendirin”. (Milliyet / Ozan Ömer Kadüker)

Üniversite, kapısından içeriye girildiği ilk günden itibaren gerek akademik gerekse kültürel, sanatsal, sosyal anlamda birçok yönden öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri çok zengin bir ortam sunuyor. Tabii ki iyi değerlendirilirse. Peki, ne yapmak gerekiyor? Bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştiren rektörler, çiçeği burnunda üniversitelilere, mezuniyete giden yolda en doğru adımları atabilmeleri için altın değerinde önerilerde bulundular. İşte o mesajlar:

‘Dünyayı tanıyın’

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl (Yeditepe Üniversitesi): Öğrencilerin üniversite hayatlarını dolu dolu geçirmeleri için gerekenleri üç maddede sıralayabiliriz. İlki akademik olarak kendilerini geliştirmeleri, ikincisi dünyayı tanımaları ve kendilerini birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmeleri, üçüncüsü de sosyal ve kültürel alanlarda aktif yer alarak sosyal çevrelerini genişletmeleri. Çift anadal, yan dal gibi olanaklardan yararlanarak kendilerini birçok alanda geliştirsinler. Yurt dışına açılarak eğitimdeki yenilikleri yerinde gözlemleyip kültürlerarası etkileşim içinde olsunlar.

Basın Yansımaları: milliyet