In-VisIBLe Projesi 2. Uluslararası Toplantısı Yeditepe Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

ss

Inclusive and Innovative Learning Tool for Visually Impaired and Blind People
(2021-1-IT02-KA220-HED-000031139)

Avrupa Birliği, Erasmus+ Programı tarafından desteklenen In-VisIBLe Projesi’nin 2. Uluslararası Toplantısı 21-22 Eylül 2022 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya proje ortağı olan Yeditepe Üniversitesi, University of Bologna (İtalya), University of Humanities and Economics in Lodz (Polonya), Museo Omero (İtalya), Information Technologies Institute of Centre for Research and Technology Hellas (Yunanistan), Center for Education and Rehabilitation for the Blind (Yunanistan) kurumlarından araştırmacılar katıldı. Yeditepe Üniversitesi’nden Bilgisayar Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü akademisyenleri projede yer almaktadır.

In-VisIBLe Projesi, yenilikçi araç ve yöntemleri kullanarak görme engellilerin görsel sanatlar alanlarında yükseköğretim içeriklerine erişimlerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda, Mimarlık Tarihi ders modüllerinin daha kapsayıcı hale getirilmesini sağlamak üzere bilişim teknolojileri ve 3 boyutlu yazıcı teknolojilerinin kullanımıyla ders içeriklerinin işitsel ve dokunsal açıdan erişilebilir olması sağlanmaktadır.