Yeditepe Üniversitesi 2018 Dilek Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin, 2018 yılının en iyilerini belirlediği Yeditepe Dilek Ödülleri sahiplerini buldu. Kültür, sanat, spor, medya ve internet alanlarında ödüle değer görülen isimler, Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı

Üniversitelerde sosyal sorumluluk alanında yapılmış ilk ödül töreni olma özelliğini taşıyan Yeditepe Dilek Ödülleri’nin bu yıl yedincisi gerçekleştirildi. Yeditepe Üniversitesi’nde ödüllerin verildiği geceden elde edilen 25 bin TL gelir, Dilek Gönüllüleri’nin gerçekleştirdiği projelere kaynak olarak aktarılacak.

Yeditepe Üniversitesi Dilek Gönüllüleri, 2013 yılından bu yana Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlediği anketlerle “Yılın En İyileri”ni seçiyor. Bu yıl da düzenlenen anketler sonucu 5 binden fazla öğrencinin seçtiği “Yılın En İyileri”, Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda düzenlenen törenle ödül aldı.

“İyilik Bulaşıcıdır”

Emre Karayel ve Burçin Şimşek’in sunuculuğunu yaptığı törenin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK Vakfı) Başkanı Barış Dalan’a ve Dilek Gönüllüleri’ne üniversitede bu farkındalığı yarattıkları ve insana dokunabilen böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

Yeditepe Üniversitesi Dilek Gönüllüleri Kulübü Başkanı Emircan Gözübüyük de, Yeditepe Üniversitesi Dilek Gönüllüleri Kulübü olarak iyiliği huy edindiklerini belirterek “Bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Barış Dalan’ın da dediği gibi; ‘İyilik bulaşıcıdır.’ Daha iyi bir dünya mümkün. Müsaadenizle biz bu iyi dünyayı yaratmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Bu yıl kültür, sanat, spor ve medyanın da bulunduğu 26 kategoride verilen ödüllerin sahipleri şöyle:

1. Yaşam Boyu Onur Ödülü: Demet Akbağ
  2. En İyi Kadın Şarkıcı: Sıla
  3. En İyi Erkek Sinema Oyuncusu: Timuçin Esen
  4. En İyi Çocuk Oyuncu: Beren Gökyıldız
  5. En İyi Kadın Komedi Oyuncusu: Ezgi Mola
  6. En İyi Erkek Komedi Oyuncusu: Enis Arıkan
  7. En İyi Sinema Filmi: Müslüm
  8. En İyi Dizi: Jet Sosyete
  9. En İyi Kadın Oyuncu: Hazar Ergüçlü
  10. En İyi Erkek Oyuncu: Buğra Gülsoy
  11. En İyi Jenerik: Sen Anlat Karadeniz
  12. En İyi Albüm: Bombarduman / Emrah Karaduman
  13. En İyi Kadın Sporcu: Sümeyye Boyacı
  14. En İyi TV Kanalı: Show TV
  15. En İyi Haber Bülteni: Cem Öğretir ile Ana Haber/ATV
  16. En İyi İnternet Sitesi: Sputnik Türkiye
  17. En İyi Çıkış Yapan Kitap: Metastaz / Yazarlar: Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu
  18. En İyi Gazeteci: Toygun Atilla
  19. En İyi TV Programı: Çağla ile Yeni Bir Gün/FOX TV
  20. En İyi İnternet Dizisi: Masum
  21. En İyi Radyo: Pal Nostalji
  22. En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı: Sena Şener
  23. En İyi Yarışma Programı: MasterCheff
  24. En İyi Siyaset Programı: Türkiye’nin Nabzı / Habertürk
  25. En İyi Tartışma Programı: Ferhat Ünlü ile Kozmik Masa
  26. Rektörlük Özel Ödülü: Sait Halim Paşa Yalısı

Barış Terkoğlu - İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Barış Dalan - Barış Pehlivan

Beren Gökyıldız - Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl

Çağla Şikel

Cem Öğretir

Enis Arıkan

MasterChef Jüri Üyeleri Mehmet Yalçınkaya - Somer Sivrioğlu

Metin Arıgül - Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz

Mustafa Uslu

Sıla - Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz

Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe

Timuçin Esen

Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Ekinci - Sait Halim Paşa Yalısı Satış Yöneticisi Gizem Kendigelen

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl - Demet Akbağ - Kurucu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Prof. Dr. Sedefhan Oğuz

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl - Sena Şener

Dilek Gönüllüleri Hakkında:

Yeditepe Üniversitesi Dilek Gönüllüleri Kulübü, 2009 yılından bu yana toplumun her kesiminden, her yaştan ihtiyaç sahibi insanlarla gönüllüleri bir araya getirerek onların zor günlerini aydınlatacak umut ışığı oluyor.  Bu kapsamda Dilek Gönüllüleri şu projeleri gerçekleştiriyor:

1. Hayalimi Paylaş Projesi: Bir Dilek Tut Derneği ile 3-18 yaş arası hayati tehlikesi olan hastalığa yakalanmış çocukların dileklerini gerçekleştiriyor.

2. Köy Okullarına Yardım Projesi: Yılda iki defa Anadolu’da bulunan ihtiyaç sahibi köy okullarına ve o okullarda okuyan öğrencilere daha iyi bir eğitim alabilmeleri adına yardımlarda bulunuyor.

3. Sessiz Ankara Projesi: İşitme engelli 5-18 yaş arası öğrencilere işaret dili çevirmeni ve bir rehber eşliğinde atamızı ve tarihimizi daha doğru tanıma ve öğrenme fırsatı veriyor.

4. Darülaceze Ziyaretleri: Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde kalan yaşlıları ziyaret ederek onların yalnızlığını paylaşırken hayat tecrübelerini dinleyerek dersler çıkarıyor.

5. Çocuk Destekleme Merkezi Ziyaretleri: Çeşitli sebeplerden ötürü koruma altına alınan çocuklar ile vakit geçirerek onlara dünyanın daha iyi bir yer olduğunu göstermeye çalışıyor.

6. Kumanya Dağıtım: Kayışdağı mahallesinde bulunan ihtiyaç sahibi beş aileye bir aylık ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde kumanya yardımı yapıyor.

7. Çorbada Tuzun Olsun ile Dağıtım: Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile birlikte sokakta yaşayan evsiz bireyler için haftanın belli günlerinde çorba dağıtımı yaparak hem onların az da olsa karınlarını doyurmasında yardımcı oluyor, onlarla sohbetler ederek onların topluma geri kazandırılmasını sağlıyor.

Basın Yansımaları: dha.com.tr | tr.sputniknews.com | dailymotion.com

TV Yansımaları: ATV Ana Haber | TGRT Haber