Yeditepe Üniversitesi AUF Üyesi Oldu

Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, farklı coğrafyalarda bulunan Fransızca eğitim veren üniversiteler arasında iletişim ağı oluşturmak ve bu üniversiteleri desteklemek amacıyla kurulan Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) üyesi oldu.

Türkiye’de Galatasaray Üniversitesi’nden sonra Yeditepe Üniversitesi’ni üyeliğe kabul eden AUF’un, dünya genelinde 111 ülkeden 884 üyesi bulunuyor.

İletişim ağı oluşturulan üniversitelerin aralarında ortak projeler üretmelerine ortam ve finansman sağlama amacını taşıyan AUF, üye kurumların ihtiyaçlarına yönelik teçhizatı ve eğitsel kaynakları temin ediyor.

Araştırmacılara yükseköğrenim bursu sağlayan AUF, ayrıca kurumların düzenleyeceği bilimsel çalışmaları teşvik etmek adına ödüllendirme ve yayın desteği de sunuyor.