Yeditepe Üniversitesi Dünyanın En Yeşil Üniversiteleri Arasında

Yeditepe Üniversitesi Dünyanın En Yeşil Üniversiteleri arasındaki yerini yükseklere taşımaya devam ediyor!

Yeditepe Üniversitesi, UI GreenMetric 2021 sonuçlarına göre dünya çapında katılan 956 üniversite arasından 115. ve Avrupa'dan katılan üniversiteler arasında 47. olmuştur.

Üniversitemiz geçen yıla göre toplam puanını 1450 puan arttırarak 7700 puana ulaşmış ve genel sıralamada 158 basamak yükselerek 956 üniversite arasında 115. sıraya, Türkiye'de bulunan vakıf üniversiteleri içinde 2. sıraya, Türkiye genelinde 71 üniversite arasında 7. sıraya yükselmiştir.

2010 yılında kurulan UI GreenMetric World University Rankings, üniversitelerde sürdürülebilirlik konusunda dünyadaki ilk ve tek derecelendirme kuruluşu olarak kabul edilmektedir. Sürdürülebilirlik ile ilgili farkındalığı artırmak ve eyleme geçmek için oluşturulmuş bir platformdur. UI GreenMetric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi, üniversitelerin sürdürülebilirlik çabalarını değerlendirmekte ve karşılaştırmasını yapmaktadır. Sıralamada sürdürülebilirlik uygulamaları için dikkate alınan başlıca kategoriler; Kampüs Yerleşimi ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Atıklar, Su Kaynakları, Ulaşım ve Eğitim olarak belirlenmiştir.