Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Avrupa ve Ortadoğu Birincisi Oldu

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, American Society of Mechanical Engineers Student Design Competition (ASME SDC) yarışmasında Avrupa ve Ortadoğu elemelerinde birinciliği hak ederek, Kasım ayında Amerika’da düzenlenecek yarışın finaline kaldı.

Eğitimleri süresince proje ve yarışmalara katılmaya teşvik edilen ve bu yolla araştırmacı yönleri gelişen Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü lisans öğrencileri, bu yarışmaların en önemlilerinden bir tanesi olan ASME SDC için her yıl hazırlık yapıyor. 2011 yılından bu yana Üniversitemiz öğretim üyeleri ile birlikte bu yarışmaya hazırlanan öğrenciler, bu yıl düzenlenen yarışla birinciliği elde etti. Böylelikle öğrencilerimiz dünya birinciliği için Amerika’nın Texas Eyaleti’nde düzenlenecek yarışta ülkemizi temsil edecekler.

Ulaşım zorluğu yaşanan bölgelere yardım götüren araç yaptılar

Makine mühendisliği alanında uluslararası önem ve prestije sahip olan SDC yarışmalarının konuları, insanlığın karşı karşıya olduğu teknolojik gelişim ve aşırı tüketim kaynaklı sorunların çözümüne yönelik olarak seçilen yeni nesil, sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir teknolojiler olma özelliği taşıyor. Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kasım ayında Texas’ta geliştirdikleri “doğal afet benzeri sebeplerden dolayı ulaşım zorluğu yaşanan bölgelere yardım götürecek bir otonom araç prototipi” ile yarışacaklar.

Bundan önce 2012 ve 2014 yıllarında finalde yer alan Yeditepe Üniversitesi takımları, 2015 yılında da Avrupa elemelerini kazanarak finale adını yazdırmayı başarmıştı. 7 Mayıs 2015'te Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen SDC Avrupa ve Ortadoğu elemelerinde üniversitemiz, Emre Yolcu liderliğindeki A takımı ve Aren Boyacı liderliğindeki B takımı olmak üzere iki takım tarafından temsil edildi. Suudi Arabistan'dan, İtalya'dan ve ülkemizden başka takımların da katıldığı yarışmada hedefe sadece A takımımız ulaşarak birinci oldu.

Takım üyeleri: Emre Yolcu, Mustafacan Doğuelli, Ozan Baykara, Doruk Atasoy, Oğulcan Talan.

Danışmanlar: Yrd. Doç. Dr. Fethi Okyar, Yrd. Doç. Dr. Adnan Aydemir