2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yatay Geçiş Sonuçları

Sevgili Öğrencilerimiz,

2023-2024 Bahar Dönemi yatay geçiş başvuru sonuçlarına; esorgulama.yeditepe.edu.tr alanına T.C. Kimlik Numaranız ile giriş yaparak erişebilirsiniz. Uluslararası öğrenciler başvuru sonuçlarını ilgili Fakültelerden öğreneceklerdir.

Yatay Geçiş ile asil kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 12-15 Şubat 2024 Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğünde gerçekleştirilecektir.

Kurumiçi yatay geçiş yapan öğrencilerin yeni bölümlerine kayıt işlemleri Müdürlüğümüzce otomatik olarak 14 Şubat 2024 Çarşamba tarihinde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz yeni bölümlerine ait öğrenci numaralarına OBS sisteminden erişebileceklerdir.

Yatay Geçiş Kayıt Kabul Belgeleri

• Mezun olunan liseden alınan diploma aslı ve fotokopisi (Diploma aslı görüldükten sonra iade edilecektir.)
  • Kayıtlı olunan üniversiteden alınacak yatay geçişe engel bir durum olmadığını gösterir belge (başvuruda teslim edilmedi ise)
  • Merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş yapan öğrencilerin “Daha önce merkezi yerleştirme puanlarına göre yatay geçiş yapılmadığını gösterir öğrenci belgesi”
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi
  • İkametgâh belgesi (İkametgâh belgesi e-devletten alınabilir)