2023-2024 Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2023-2024 Güz Dönemi yatay geçiş başvuru sonuçlarına; esorgulama.yeditepe.edu.tr alanına T.C. Kimlik Numaranız ile giriş yaparak erişebilirsiniz. Uluslararası öğrenciler başvuru sonuçlarını ilgili Fakültelerden öğreneceklerdir.
Yatay Geçiş ile asil kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 4-8 Eylül 2023 tarihlerinde Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğünde gerçekleştirilecektir.
Kurumiçi yatay geçiş yapan öğrencilerin yeni bölümlerine kayıt işlemleri Müdürlüğümüzce otomatik olarak 6 Eylül 2023 Çarşamba tarihinde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz yeni bölümlerine ait öğrenci numaralarına OBS sisteminden erişebileceklerdir.

Yatay Geçiş Kayıt Kabul Belgeleri

• Yurtdışı yükseköğretim kurumundan gelecek öğrencilerin,  Lise Diploması aslı
  • Yurtdışı yükseköğretim kurumundan gelecek öğrencilerin, not dökümünü (transkript) teyit eden resmi yazı veya not dökümünün üzerine alınacak tasdik şerhi (apostil)
  • Yurtdışı üniversitelerden yatay geçiş amacıyla başvuran adaylar için, YÖK tarafından oluşturulan Okul Tanıma Belgesi (e-devletten alınabilir.)
  • Yurtiçi yükseköğretim kurumundan gelecek öğrencilerin, kayıtlı oldukları üniversiteden alacakları yatay geçişe engel bir durum olmadığını gösterir belge
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi
  • İkametgâh belgesi (İkametgâh belgesi e-devletten alınabilir)
  • Askerlik durumunu gösterir belge: 2002 doğumlu ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden veya e-devletten alınmış "Bir Fakülte veya Yüksekokula Kaydolmasında Askerlik Yönünden Sakınca Olmadığına Dair Belge"