Akademik İlan

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde açık bulunan Profesör ve Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 26. ve 24. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri hükümlerine göre tam zamanlı statüde Öğretim Üyeleri alınacaktır.

FAKÜLTE

BÖLÜMÜ

KADRO ÜNVANI

KADRO SAYISI

Nitelik

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

• Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Alanından Doçent ünvanı almış olmak,

• Yönetim Bilişim Sistemleri ya da Bilişim alanında Doktora yapmış olmak,

• Bilişim konularında lisansüstü tez yürütmüş ve lisansüstü ders vermiş olmak. Yönetim Bilişim Sistemleri konularında son 5 yılda en az 2 hakemli dergi makalesi yayınlamış olmak.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

• Uygulamalı İletişim Bilim Alanından Doçent ünvanı almış olmak,

• Bilişim alanında Doktora yapmış olmak. Bilişim Sistemleri konularında lisansüstü tez yürütmüş ve lisansüstü ders vermiş olmak,

• Bilişim Sistemleri konularında son 5 yılda en az 2 hakemli dergi makalesi yayınlamış olmak.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü

1

• Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanında ya da Mühendislik Temel Alanında Doçent ünvanı almış olmak,

• Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri konularında ders vermiş olmak ve son 5 yılda en az 2 hakemli makale yayınlamış olmak.

Bilgisayar Güvenliği Teknolojisi Bölümü

1

• Bilgi Güvenliği konularında ders vermiş olmak ve son 5 yılda en az 2 hakemli makale yayınlamış olmak.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

1

• Matematik Eğitimi alanında doktora yapmış ve Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme temel alanı, Matematik Eğitimi bilim alanında doçentliğini almış olmak,

• Ulusal veya uluslararası projelerde yürütücü veya araştırmacı olarak çalışmış olmak.

Eğitim Bilimleri Bölümü/ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı

Doçent

• Okul Psikolojik Danışmanlığı alanında çalışmaları olmak,

• Travma Psikolojik Danışmanlığı alanında çalışmaları olmak.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

(İngilizce)

Doçent

1

• Doktorasını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yapmış, doçentliğini Uluslararası İlişkiler alanından almış olmak.

• Afrika çalışmaları ve bölge çalışmaları konularında akademik yayınlar yapmış ve saha projelerinde görev almış olmak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

İlan Tarihi: 25.03.2024

Son Başvuru Tarihi: 08.04.2024

Profesör kadrosu için, başvuracak adayların,
*2547 sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen şartlar ile başvuracağı bölüm/anabilim dalı ve başlıca araştırma eserini belirttikleri müracaat dilekçelerini,
*Fotoğraflı özgeçmişlerini,
*Nüfus cüzdanının noter onaylı suretini,
*Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik Belgelerinin noter onaylı suretlerini,
*Merkezi yabancı dil sınav sonuç belgelerini, (YÖKDİL/YDS -85 puan olmalıdır- ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı)
*Erkek adayların askerlik durum belgelerini,
*Bilimsel yayınlarını,
*Kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları,
*Yönettiği doktora çalışmalarını ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayan ve belgeleyen
6 (Altı) takım dosyayı (1 Adet Hard-Copy ve 5 Adet USB veya 6 adet USB olacak şekilde) Rektörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosu için, başvuracak adayların,
*2547 sayılı Kanunun 24. maddesinde belirtilen şartlar ile başvurduğu bölüm/anabilim dalını belirttikleri müracaat dilekçelerini,
*Fotoğraflı özgeçmişlerini,
*Nüfus cüzdanının noter onaylı suretini,
*Erkek adayların askerlik durum belgelerini,
*Bilimsel yayınlarını,
*Kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları,
4 (Dört) takım dosyayı (1 Adet Hard-Copy ve 3 adet USB veya 4 adet USB olacak şekilde) Rektörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Müracaatlar şahsen yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan ve eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
(Yurtdışından alınan tüm diplomaların ilgili makamlarca denkliğinin alınmış olması gerekmektedir.)

İlan olunur.

BAŞVURU ADRESİ:
Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü
26 Ağustos Yerleşimi, İnönü Mah., Kayışdağı Cad.
34755 Ataşehir/İstanbul
Tel: 0216 578 00 00