Akademik İlan

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 26., 24. ve 23. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri hükümlerine göre tam zamanlı statüde Öğretim Üyeleri alınacaktır.

FAKÜLTE

BÖLÜMÜ

KADRO ÜNVANI

KADRO SAYISI

Nitelik

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı

Profesör

• İngilizce Tıp lisans programlarında ders vermiş olmak,

• Girişimsel kardiyoloji alanında yurt dışı tecrübesi bulunması,

• Girişimsel kardiyoloji alanında proje ve akademik çalışmalar yapmış olmak.

İmmünoloji Ana Bilim Dalı

Profesör1
  • İngilizce tıp lisans programlarında en az 5 yıl ders vermiş olmak,

• Tıp Fakültesi mezunu olmak.

İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiEkonomi BölümüDoçent1
  • Makroiktisat anabilim dalında uzmanlaşmış olmak,
  • Gelişme Ekonomisi, Ekonomik Kalkınma ve Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma alanlarında uzmanlaşmak
İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiTurizm İşletmeciliği BölümüDoçent1
  • Turizm alanında Doçent unvanı almış olmak, turizmde inovasyon, turizm işletmeciliği ve istihdam konularında dersler vermek ve akademik çalışmalar yapmış olmak.
Tıp FakültesiAile Hekimliği Ana Bilim DalıDoktor Öğretim Üyesi1
  • İngilizce Tıp lisans programlarında ders vermiş olmak,
  • Aile Hekimliği uzmanlık eğitimini tamamlamış olmak,
  • Aile Hekimliği ve Tıp eğitiminde bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Tıp FakültesiHalk Sağlığı Ana Bilim DalıDoktor Öğretim Üyesi1
  • Tıp fakültesi mezunu olmak.
  • Halk sağlığı alanında doktora veya uzmanlık eğitimi almış olmak.
Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri FakültesiBilişim Sistemleri ve Teknolojileri BölümüDoktor Öğretim Üyesi1
  • Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yazılım Geliştirme, Yazılım Mühendisliği, Yapay Zekâ Mühendisliği, Veri Bilimi, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği alanlarında doktora derecesine sahip olmak.
  • Veri bilimi, yapay zekâ makine öğrenimi, bulut bilişim, nesnelerin interneti, Blok zinciri ve benzeri alanlarında en az bir veya birkaçında uzmanlaşmış olması şartı aranmaktadır.
Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri FakültesiBilgi Güvenliği Teknolojisi BölümüDoktor Öğretim Üyesi1
  • Siber Güvenlik, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Elektrik Elektronik Mühendisliği,
  • Endüstri Mühendisliği, Yazılım Geliştirme, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Matematik, Matematik Mühendisliği veya alanlarında doktora derecesine sahip olmak.
  • Siber güvenlik, bilgi güvenliği, işletim sistemi güvenliği, kriptoloji, Blok zinciri, veri bilimi ve benzeri alanlarında en az bir veya birkaçında uzmanlaşmış olması şartı aranmaktadır.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri FakültesiYazılım Geliştirme BölümüDoktor Öğretim Üyesi1
  • Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zekâ Mühendisliği, Elektrik Elektronik
  • Mühendisliği veya Fizik alanlarında doktora derecesine sahip olmak.
  • Programlama dilleri ve Ayrık matematik konularında bir veya birkaçında lisans ya da
  • Lisansüstü ders verme şartı aranmaktadır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

İlan Tarihi: 13.10.2023
Son Başvuru Tarihi: 27.10.2023

Profesör kadrosu için, başvuracak adayların,

• 2547 sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen şartlar ile başvuracağı bölüm/anabilim dalı ve başlıca araştırma eserini belirttikleri müracaat dilekçelerini,

• Nüfus cüzdanının noter onaylı suretini,

• Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik Belgelerinin noter onaylı suretlerini,

• Merkezi yabancı dil sınav sonuç belgelerini, (YÖKDİL/YDS -85 puan olmalıdır- ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı)

• Bilimsel yayınlarını,

• Kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları,

6 (Altı) takım dosyayı (1 Adet Hard-Copy ve 5 Adet USB veya 6 adet USB olacak şekilde) Rektörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosu için, başvuracak adayların,

• 2547 sayılı Kanunun 24. maddesinde belirtilen şartlar ile başvurduğu bölüm/anabilim dalını belirttikleri müracaat dilekçelerini,
  • Bilimsel yayınlarını,
  • Kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları,
  • Yönettiği doktora çalışmalarını ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayan ve belgeleyen 4 (Dört) takım dosyayı (1 Adet Hard-Copy ve 3 adet CD/USB veya 4 adet CD/USB olacak şekilde) Rektörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosu için; başvuracak adayların,

• 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartlar ile başvurduğu bölüm/anabilim dalını belirttikleri müracaat dilekçelerini,
  • Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Belgelerinin noter onaylı suretlerini,
  • Merkezi yabancı dil sınav sonuç belgelerini (YÖKDİL/YDS -85 puan olmalıdır- ya da ÖSYM tarafından eşdeğer kabul edilen yabancı dil sınavı),
  • Not ortalamalarını gösterir transcriptlerini,
  • Bilimsel çalışma ve varsa yayınlarını içeren 4 (Dört) takım dosyayı ((1 Adet Hard-Copy ve 3 adet CD/USB veya 4 adet CD/USB olacak şekilde) ilgili Dekanlığa süresi içinde teslim edeceklerdir.

Müracaatlar şahsen yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan ve eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. (Yurtdışından alınan tüm diplomaların ilgili makamlarca denkliğinin alınmış olması gerekmektedir. )

İlan olunur.

BAŞVURU ADRESİ:
Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü
26 Ağustos Yerleşimi ,İnönü Mah., Kayışdağı Cad.
34755 Ataşehir/İstanbul
Tel: 0216 578 00 00