Horizon Europe Programı, "Dijital, Endüstri ve Uzay" kümesinin, "Akıllı Ağ Sistemleri (SNS)" Ortak Girişimine (JU) yönelik çağrı kapsamında destek almaya hak kazanan araştırmacımızı ve proje ekibini kutlarız.

Horizon Europe Programı

Mühenslik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Dijital, Endüstri ve Uzay” kümesinin “Akıllı Ağ Sistemleri (SNS-Smart Network Systems)” Ortak Girişimine (JU-Joint Undertaking) 2023 yönelik çağrıları kapsamında Horizon Europe (Ufuk Avrupa) Programı tarafından destek almaya hak kazanmıştır.

Horizon Europe (Ufuk Avrupa) Programı” içinde, yoğun rekabetin yaşandığı Küme 4: “Dijital, Endüstri ve Uzay” altında yer alan “Akıllı Ağ Sistemleri (SNS-Smart Network Systems)” Ortak Girişimi (JU-Joint Undertaking) 2023 çağrıları kapsamında “Fourier-Domain TRx solutions enabling widespread realisation of 6G” projesinde, RWTH Aachen, Almanya’dan bir start-up, İsveç ve Yunanistan’dan da büyük ölçekli şirketlerin yer aldığı konsorsiyumda ortak olarak yer almaya başladık. Yakın zamanda duyuruları sizlerle paylaşılacaktır. Bu projede,  Yeditepe Üniversitesi RF Lab olarak temel görevimiz 6G haberleşme sistemlerinde kullanılmak üzere 130-175 GHz arasında çalışan yüksek frekans tüm devrenin (RFIC) tarafımızca özgün olarak tasarlanmasıdır.